Taken teamcaptains
In dit artikel vind je een overzicht van de taken van de teamcaptains.
Algemeen
- Organiseren van voldoende, qua sterkte passende spelers op alle wedstrijddagen;
- Maken van een opstelling voor de wedstrijden, conform de regels van de KNLTB;
- Contactpersoon zijn voor afstemming met de captain van de tegenstanders en de Competitieleiding bijvoorbeeld bij afgelastingen;
- Financieel verantwoordelijke en aanspreekpunt zijn voor de Competitiebijdrage, ballen en barrekening;
- Doorberekenen van deze kosten naar de teamleden.
- Up-to-date houden van MijnKNLTB;
- Teamsamenstelling, uitslagen, afgelastingen en inhaaldata invoeren;
- Dit alles zo snel mogelijk en in ieder geval op dezelfde dag dat het bekend is geworden.
- Teamsamenstelling, uitslagen, afgelastingen en inhaaldata invoeren;
Bij thuiswedstrijden
- Ontvangen en wegwijs maken van een bezoekend team;
- Zorgen voor voldoende en nieuwe tennisballen bij elke thuiswedstrijd;
- Regelen van hapjes en snacks;
- Het is gebruikelijk dat de thuisploeg voor een hapje zorgt voor en na de wedstrijd;
- De teamcaptain coördineert wie dat per toerbeurt verzorgt;
- Drankjes worden meestal op de rekening (het team pasje) gezet, de rekening wordt aan het eind gedeeld met de tegenstander;
- Je kunt er als team voor kiezen om het eerste drankje te trakteren en de rest te delen.
- Het is gebruikelijk dat de thuisploeg voor een hapje zorgt voor en na de wedstrijd;
- Ondersteunen van de dag-VCL bij banengebruik volgens het rooster en geschiktheid van de banen (sproeien, afgelastingen);
- Invullen van het online formulier ‘Uitwisseling opstelling’ bij de start van de competitiedag;
- Invullen van het online wedstrijdformulier na afloop van de competitiedag op de MijnKNLTB website;
- Bij regen of staken wedstrijden:
- Invullen op MijnKNLTB formulier;
- Invullen van de nieuwe datum bij inhaalwedstrijden op MijnKNLTB zodra deze bekend is.
Bij uitwedstrijden
- Via MijnKNLTB gegevens over de uitwedstrijden opzoeken en doorgeven aan teamgenoten;
- Vervoer naar uit team regelen.